Στο ίδιο έργο θεατές, αλλά χωρίς έργα ουσίας…

Η "Ανατροπή", κλείνοντας πρόσφατα και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις επισκέψεις της σε όλες τις κοινότητες της Σάμου, αλλά και έχοντας πλέον μελετήσει πολλά αναπτυξιακά ζητήματα που έχουν σχέση με την αναβάθμιση του τόπου, θέλει να επισημάνει τα εξής,
που έχουν άμεση σχέση με την δημοτική αρχή και την διοίκηση του δήμου από το 2014:
1.      Δεν έχουν γίνει έργα ανάδειξης του φυσικού κάλλους των διάφορων περιοχών της Σάμου.
2.      Δεν έχουν γίνει ουσιαστικές κινήσεις ως προς την ορθή λειτουργία των υπαρχόντων Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και ούτε σκέψεις ως προς την δημιουργία νέων Μονάδων σε όλη τη Σάμο.
3.      Δεν έχουν δημιουργηθεί χώροι ανάπλασης στα μεγάλα κέντρα της Σάμου, αλλά και δημιουργία νέων parking, ώστε αυτές οι πόλεις να είναι φιλικές ως προς τους επισκέπτες.
4.      Δεν έχουν προταθεί τρόποι αντίστασης στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας ή προτάσεις εύρεσης κινήτρων, ώστε οι νέοι να μην φεύγουν-μεταναστεύουν από το νησί μας.
5.      Δεν έχουν γίνει έργα αντιμετώπισης της επάρκειας πόσιμου νερού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειψυδρία.
6.      Δεν έχουν γίνει βελτιώσεις στην καθημερινότητα και στην ψυχαγωγία των πολιτών και των παιδιών. (πεζοδρομήσεις, χώροι ψυχαγωγίας, παιδικές χαρές, κτλ.)
7.      Δεν έχουν προταθεί τρόποι και δεν έχει φανεί καμιά αλλαγή κλίματος και παροχών, ώστε να αυξηθεί η τουριστική περίοδος στο νησί μας.
8.      Δεν έχει γίνει καμία στήριξη του πρωτογενή τομέα. (αγροτική οδοποιία, συνεταιρισμοί, σφαγεία, κτλ.)   

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω είναι καίρια ζητήματα και θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω η δημοτική αρχή ίσως τα αγνοεί, δεν τα έχει σκεφτεί και δεν έχει επιλύσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Η "Ανατροπή" όλα τα προαναφερθέντα τα θεωρεί υψίστης σημασίας ζητήματα και τα τοποθετεί στις βασικές της προτεραιότητες, ώστε να πάει η Σάμος μπροστά και να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου