Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Τελικά ο δήμος δεν τα κατάφερε!



Η "Ανατροπή" κατά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 14 Οκτωβρίου, αλλά και με δελτίο τύπου της στις 17 Οκτωβρίου, τόνιζε ότι οι δεσμεύσεις από τον υπουργό
για την αποσυμφόρηση του νησιού, με απλή λογική και απλά μαθηματικά, δεν ευσταθούν. Ο δήμαρχος Σάμου δεν θα έπρεπε να δεχτεί αυτή η αποσυμφόρηση να γίνει φεύγοντας καθημερινά 20 με 30 πρόσφυγες-μετανάστες προς την ηπειρωτική Ελλάδα, αρχής γενομένης από τις 17 Οκτωβρίου, διότι τέτοιες δεσμεύσεις η "Ανατροπή" ούτε τις πιστεύει, αλλά ούτε θα οδηγήσουν και πουθενά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, στις 16 Οκτωβρίου οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες-μετανάστες στη Σάμο ήταν 2195. Κατά το επόμενο δεκαήμερο (17/10 έως 26/10) έχοντας νέες αφίξεις 426 ατόμων και φτάνοντας στους 2517 φιλοξενούμενους στις 26 Οκτωβρίου, γίνεται φανερό ότι έφυγαν μόλις 104 άτομα.
Άρα, κύριε δήμαρχε κατά την επίσκεψή σας στο Μέγαρο Μαξίμου δεν καταφέρατε τίποτα. Αντί να φύγουν 200 με 300 άτομα (αλλά και τόσα να έφευγαν, με 426 νέες αφίξεις, μόνο αποσυμφόρηση δεν θα γίνονταν) έφυγαν πολύ λιγότερα. Η δημοτική αρχή τελικά δεν κέρδισε κάτι και δεν κατάφερε τίποτα σε αυτή την συνάντηση. Και υπογραφές που πήρατε για το εν λόγω ζήτημα, το κέρδος είναι μηδέν.
Λυπόμαστε, αλλά με αυτή την τακτική, αλλά και με επιστολές δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πρέπει να βρεθεί μια λύση εδώ και τώρα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου