Προβλήματα στην υγεία και δημιουργία hot spot



Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν
η συνεχής υποβάθμιση των δομών υγείας στην Σάμο, και η επικείμενη δημιουργία κέντρου πρώτης υποδοχής (hot spot) στη πόλη της Σάμου.
Το θέμα της υγείας είναι πολύ σημαντικό, και είναι τραγική η κατάσταση που βιώνουμε στον τόπο μας. Ζούμε σε καταστάσεις τριτοκοσμικών χωρών, και δεν μπορεί κανένας να παίζει με την υγεία των ανθρώπων. Πρέπει να βρεθεί λύση, και πρέπει να αλλάξουν πράγματα εδώ και τώρα.
Και το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί σωστά, και το κέντρο υγείας πρέπει να λειτουργεί σωστά, και οι αγροτικοί ιατροί πρέπει να παρέχουν σωστά και συνέχεια τις υπηρεσίες τους σε κάθε χωριό.
Είναι αδιανόητο η κατάσταση να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, και τόσα χρόνια που ξεκίνησε αυτή η υποβάθμιση, οι διοικούντες του νησιού να μην έχουν αλλάξει τίποτα. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθούν λύσεις, και η επιτροπή που θα συσταθεί κάτω από τον δήμο να πράξει έργο. Nα παλέψει με κάθε μέσο, ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.
        Για το θέμα δημιουργίας hot spot είναι απαράδεκτο ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να αποφασίζεται από την κυβέρνηση, χωρίς να ρωτηθεί ο δήμος, η περιφέρεια, και οι κάτοικοι αυτού του τόπου, που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο.
Επίσης, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του δημάρχου Σάμου, ο οποίος, όταν είδε να ξεκινάνε οι εργασίες δημιουργίας hot spot και ενημερώθηκε και για την απόφαση της κυβέρνησης, θα έπρεπε αμέσως να ενημερώσει και να ρωτήσει τους πολίτες της Σάμου.
Είναι τραγικό το ότι βγήκε στην δημοσιότητα ότι ο δήμος Σάμου θέλει hot spot στην Πειραϊκή Πατραϊκή, ενώ ουδέποτε από το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, και είναι λάθος να ζητάμε υπογραφές από τους πολίτες για αυτό τον σκοπό.
Το πρόβλημα της δημιουργίας ή μη ενός νέου κέντρου είναι πολύ σοβαρό, και πολλοί σίγουρα δεν πιστεύουμε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού. Ο κόσμος έχει την τελική απόφαση, και θα έπρεπε με τοπικό δημοψήφισμα να ερωτηθεί ο σαμιακός λαός τι θέλει.
Πως ο δήμαρχος διατυμπανίζει ότι είναι συνέχεια στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ενώ γι’ αυτό το θέμα λέει τόσο απλά ότι είναι κρατική απόφαση, και άρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα; Θέλουμε δήμαρχο να πείθει τους εμπλεκόμενους φορείς τι πρέπει να γίνει, ή να λέει ναι σε όλα;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου