Στηρίζουμε τους συλλόγους του νησιού μας;



Ας αναρωτηθούμε τι θα γινόταν μια μέρα, αν όλοι οι σύλλογοι και όμιλοι που υπάρχουν στην Σάμο σταματήσουν να προσφέρουν έργο. Να σταματήσουν δηλαδή
να διοργανώνουν εκδηλώσεις, και να σταματήσουν να προσφέρουν γνώση και μάθηση, ενώνοντας τους δημότες κάτω από έναν σκοπό, ένα χόμπι, ένα όραμα... Η Σάμος θα βυθίζονταν στο σκοτάδι, με πολύ τραγικές συνέπειες για τον τόπο.
            Γι’ αυτό τον λόγο, ο δήμος πρέπει να στηρίζει όλους τους συλλόγους και τους ομίλους που προσφέρουν έργο, όσο πιο ενεργά μπορεί. Η στήριξη αυτή μπορεί να έχει πολλές διαστάσεις. Μία από αυτές είναι η παραχώρηση χώρου στέγασης, που γίνεται, σύμφωνα με την νομοθεσία, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
            Η "Ανατροπή" είναι υπέρ σε όλες αυτές τις παραχωρήσεις και θέλει να στηρίζονται όλοι οι σύλλογοι και οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, όσο πιο ενεργά και ουσιώδη γίνεται. Όμως, πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία, να βλέπουμε ισότιμα όλους τους συλλόγους, και να εξετάζουμε όλα τα αιτήματά τους σύμφωνα με τον χρόνο που κατατέθηκαν.
            Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 31 Αυγούστου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έφερε προς έγκριση 2 αιτήματα που κατατέθηκαν στις 14 Ιουλίου και 3 Αυγούστου 2015. Όμως, έχει "ξεχάσει" κάποια αιτήματα που έχουν γίνει πιο παλιά, και ως εκ τούτου δεν έχουν έρθει ακόμα ως θέματα στο δημοτικό συμβούλιο.
            Ενδεικτικά να αναφέρουμε 3 αιτήματα για παραχώρηση χώρου στέγασης που γνωρίζουμε:
  1. Πολιτιστικός Σύλλογος Samos Latin Dance Club, με αίτηση κατατεθειμένη στον δήμο 12 Νοεμβρίου 2014,
  2. Χορευτικός Όμιλος Σάμου, με αίτηση κατατεθειμένη στον δήμο 29 Δεκεμβρίου 2014 και ξανά 12 Ιουνίου 2015. (Στον Χορευτικό Όμιλο Σάμου, αν και δεν είχε δοθεί καμιά απάντηση για το αίτημα, αλλά και καμιά βοήθεια, η δημοτική αρχή θυμήθηκε να τηλεφωνήσει στον πρόεδρό του στις 30 Ιουλίου 2015, ώστε ο δήμαρχος να απευθύνει χαιρετισμό στην συναυλία της Ν. Μποφίλιου.),
  3. Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου, με αίτηση σταλμένη στον δήμο 3 Φεβρουαρίου 2015 από τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

Ίσως υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι με παρόμοιες αιτήσεις. Καλό είναι να το γνωστοποιήσουν, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να δοθεί κάποτε μια απάντηση. Πρέπει να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι για να πάει η Σάμος μπροστά και να διαδίδεται ο πολιτισμός, πρώτα απ’ όλα πρέπει αυτοί που ασκούν διοίκηση να ξέρουν τι σημαίνει αξιοκρατία και ίση μεταχείριση σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου