Τελικά υπάρχει προγραμματισμός; (Η πολιτική προστασία στον αυτόματο πιλότο)



Σύμφωνα με τον νόμο 3013 του 2002, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών αποτελεί μια από τις βασικότερες προτεραιότητες κάθε δήμου
στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, αλλά και υποχρέωσή του ως δύναμη πολιτικής προστασίας.
Στόχος της πολιτικής προστασίας πρέπει να είναι η προστασία των δημοτών, σε περιπτώσεις φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Μία από αυτές τις καταστροφές είναι η πυρκαγιά, την οποία έχουμε όλοι βιώσει στο νησί μας, και πάντα ζούμε με την απειλή της. Θα έπρεπε ο δήμος Σάμου να είναι 100% οργανωμένος, και με άμεσες ενέργειες να είναι από νωρίς προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ολιγωρίας από τους αρμόδιους αιρετούς που διευθύνουν τον δήμο Σάμου είναι το ακόλουθο: Στις 8 Μαΐου ο δήμος εισέπραξε επιχορήγηση 128.207,4€ για κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας. Η οικονομική υπηρεσία έστειλε έγγραφο στις 5 Ιουνίου στην οικονομική επιτροπή για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπου την ενέκρινε. Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε στις 5 Ιουνίου και ενέκρινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ στις 20 Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την διενέργεια των προμηθειών για την πολιτική προστασία.
Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τις "άμεσες" ενέργειες της δημοτικής αρχής, αν και τα χρήματα εισπράχτηκαν στις 8 Μαΐου για λόγους πυροπροστασίας, μετά τις 5 Ιουνίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες, και μετά τις 20 Ιουλίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διεργασίες για να γίνουν οι απαιτούμενες προμήθειες.
Όμως, με σωστό προγραμματισμό και ικανότητα, θα μπορούσαν από τις 8 Μαΐου να έχουν αποφασιστεί όλα τα προβλεπόμενα, πολύ πιο άμεσα και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Άρα, και οι εργασίες και οι προμήθειες που πρέπει να γίνουν για την πυροπροστασία να είχαν ξεκινήσει μετά από λίγες μέρες από την είσπραξη των χρημάτων. Δηλαδή, μέσα στον Μάιο να έχουν όλα διευθετηθεί και να είμαστε πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Μήπως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος προγραμματισμός; Μήπως δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτό του τόπου, και τις περιουσίες και τον μόχθο των δημοτών; Μήπως όλα είναι στον αυτόματο πιλότο;          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου