Σπατάλη 18.450€ χωρίς ουσία...



Ήδη έχει αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, η τουριστική περίοδος και η περίοδος που κάθε αγρότης και αμπελουργός πρέπει να πάει στο χωράφι του. Οι δρόμοι μέσα στα χωριά, αλλά και οι αγροτικοί, είναι
γεμάτοι ξερά χόρτα στις άκρες τους, ενώ πολλοί αγροτικοί δρόμοι είναι προσπελάσιμοι με δυσκολία, έως κλειστοί.
            Έτσι με όλα αυτά, δείχνοντας μια εικόνα εγκατάλειψης και ανυπαρξίας, δεν βοηθάμε τον τουρισμό που θέλουμε να αναπτυχθεί, και δεν βοηθάμε τους αγρότες μας να εργαστούν. Επίσης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, που δύσκολα θα σβηστεί.
            Το επιχείρημα των ανθρώπων που διοικούν και αποφασίζουν στον δήμο Σάμου είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά ή δεν έχουν υπαλλήλους ή δεν έχουν μηχανήματα.
            Όμως, με εισήγηση του δημάρχου στις 30 Οκτωβρίου αποφάσισαν ο δήμος Σάμου να γίνει μέλος στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με πρόεδρο τον κ. Πατούλη. Στις 2 Απριλίου αποφάσισαν να δώσουμε 18.450€ με απ’ ευθείας ανάθεση στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για να μας εκπονήσουν μελέτη σχετικά με την δημιουργία προφίλ του δήμου Σάμου. Στις 12 Μαΐου εγκρίναν αναμόρφωση προϋπολογισμού, ώστε να πληρωθούν  τα 18.450€.
            Πόσο θα μας βοηθήσει αυτή η μελέτη; Πόσο χρειάζεται αυτή η μελέτη, όταν έχουμε τόσα καθημερινά και επικίνδυνα προβλήματα; Γιατί να σπαταλάνε δημόσιο χρήμα 18.450€;
            Και αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι ή μηχανήματα στον δήμο, να ενημερώσουμε ότι 18.450€ ισοδυναμούν με 18 πάγιες προκαταβολές τοπικών κοινοτήτων, ώστε οι πρόεδροι αυτών να τις χρησιμοποιήσουν για έκτακτες ανάγκες, επειδή το νησί μας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη.
         18.450€ ισοδυναμούν με 70 περίπου μεροκάματα σε επαγγελματία με κατάλληλα χωματουργικά μηχανήματα και αυτοκίνητα, για άρση καταπτώσεων και διαμόρφωση των αγροτικών δρόμων.
            18.450€ ισοδυναμούν με 350 περίπου μεροκάματα σε επαγγελματία με δικό του χορτοκοπτικό μηχάνημα, ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι από τα ξερά χόρτα.
            Τελικά… οι υπεύθυνοι για την κάθε αρνητική συνέπεια του τόπου μας δεν είναι η κρίση, η έλλειψη χρηματικών πόρων ή η έλλειψη υπαλλήλων, αλλά υπεύθυνοι είναι αυτοί που έλεγαν ότι η Σάμος θα πάει μπροστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου